Muuta Kivaa

(juttuja ja kommelluksia vuosien varrelta...)

 

"Venekoira Kauhu"

Kauhu rakastaa veneessä oloa. Kesälomalla isäntäväki ei viitsinyt alkaa kiinnittämään perämoottoria, joten veneily tältä kesältä jäi. Seuraavan kerran uimaan mennessä Kauhu päätti lähteä veneilemään vaikka yksin, ja hyppäsi rannassa olevaan veneeseen ihan omaehtoisesti.

 

"Kaapo se osaa protestoimisen taidon"

Kaapo osaa protestoimisen taidon. Tässäpä muutama esimerkki:

Olin näyttelyssä Kauhun kanssa eikä Kaapo päässyt mukaan. Ensimmäisen kerran jälkeen Kaapo söi Kauhu saaman ROP-ruusukkeen. Toisella kerralla älysin nostaa ruusukkeet piiloon, joten Kaapo päättä lirauttaa protestipissat minun käyttämälle fleece.takille...

Kaapo ei päässyt Oulun briarditreeneihin mukaan, vaan joutui jäämään Mikan kanssa mökille. Auton startattua pihasta Mika lähti käymään saunalla hakemassa lämmintä vettä. Mökkiin palatessa portailla odotti paska...

 

"Kauhu ja agilityesteet"

Kauhun kanssa aloiteltiin agilityn alkeita ja esteet ovat tosi ihmeellisiä. Kolmen esteen (n 25-30 cm korkea) sarja lähti hienosti käyntiin. kaksi ensimmäistä estettä hyvpättiin, mutta viimeisellä esteellä tuli täydellinen black-out. "Mitä ihmettä tällaisen riman edessä tehdään?!?!?" Pikkukoiran aivoissa ihan selvästi herne liikahti ja Kauhu päätti ryömiä riman alitse...

 

"Iso nalle"

Olimme Eemelin kanssa Turkansaaren ulkomuseossa eräänä kesänä. Mika jäi odottamaan Eemelin kanssa ulos, kun Satu lähti hakemaan kahvia. Mies, nainen ja rattaissa istuva lapsi huomasivat Eemelin. Nainen päivitteli ja ihasteli, että onpas ihana nalle. Mies tuumasi siihen tyynen rauhallisesti: "Jos tuo nalle kerrankin haukahtaisi, olisi meillä kaikilla paskat housussa."

 

"Jääkalhu"

Olimme Eemelin kanssa aikoinaan lenkillä ja oikaisimme leikkupuiston läpi, jossa oli tyttö ja 2 poikaa. Tyttö katsoo Eemelia silmät lautasen kokoisina ja huutaa: "Pojat, pojat, kattokaa: JÄÄKALHU!!!"

 

Hermanni ja kalja

On yleisesti tiedossa, että useammat koirat pitävät oluesta. Hermanni ei ainoastaan pidä oluesta - se suorastaan rakastaa sitä. Hermannin ensikosketus mallasjuomiin tapahtui jo puolen vuoden iässä. Keittiön pöydälle oli jäänyt 1 pullo Karhua six-packiin. Hermanni oli ottanut pullon pahvisesta kantolaittesta ja vienyt sen ulos. Liekö ollut tarkoituksena kiikuttaa kalja puutarhassa ahertaville perheenpäille. Tiedä häntä, mutta terassin jälkeen pullo oli livennyt ja särkynyt kivetykselle. Siitäpä Hermanni nopeana poikana lipoi sen parempiin suihin. (Onneksi ei satuttanut itseään sirpaleihin.) Loppupäivä menikin pöydän mörmöttäessä.

 

Kaapolla on asiaa

Emme ole päässeet vielä oikein selvyyteen mitä Kaapo yrittää sanoa. Nimittäin AINA kun Mika vaihtaa vaatteita Kaapo alkaa jutteleemaan Mikalle ja kovasti. Eikä lopeta ennen kuin Mikalla vaatteet on kokonaan päällä.

 

Portsari-Eemeli

Eemeli ei tunnetusti tehnyt kärpäsellekään pahaa. Kaikki ihmiset ja eläimet olivat Eemlin ystäviä. Siihen asti kunnes Hermanni-pentu tuli taloon ja täytyi ottaa ison veljen rooli. Erään kerran mökillä naapurin Ringo-labratorinnoutaja tuli jokapäiväiselle viereilulle tervehtimään Eemeliä. Ringo oli siihen asti asti pitänyt Eemelin sopivan välimatkan päässä murinalla.
Nytpä Eemeli ei tykännytkään, että pikkuveljen läsnäollessa muristiin. Kai se koki sen jotenkin Hermannin uhaksi. Niinpä Eemeli päätti, että Ringon on aika poistua omalle tontille. Eemeli otti Ringoa niskasta kiinni ja vei sanaakaan sanomatta Ringon tontia rajalle ja päästi vasta siellä irti. Tämän Eemeli teki kolme kertaa. Sen jälkeen Ringoa ei meidän tontilla näkynyt, jos Eemeli oli mukana.

 

"Kallis Eemeli - Eemelin ruokavalio"

Ensimmäinen karvainen kaverimme Eemeli oli muuten suloinen nöffi, mutta ruokavalio tuli todella kalliiksi. Eemeli söi tai ainakin maistoi kaikkea mihin ylettyi paitsi verhot. Kirjallisuuteen Eemeli aloitti tutustumisen syömällä ensi töikseen kultaisen käytöksen kirjan (mitään siitä ei kyllä jäänyt päähän). Tulipahan todistetuksi, että kirjaviisaus ei mene ainakaan nöffin kalloon.
Kyllä Eemeli "helläkätinenkin" osasi olla. Esimerkiksi siirtäessään metrisen jukkapalmun huoneesta toiseen tuhottavaksi, ei välille tippunut muruakan multaa. Koitapa tehdä itse sama perässä...
Ykkösjuttuja oli myös vessapaperi-leikki. Ensin otetaan vesapaperin päästä kiinni ja vedetään rulla suoraksi talon läpi. Sen jälkeen silputaan vessapaperi sentin paloiksi.
Muita mieleenjääneitä suupaloja: tietokoneen DVD-asema, seinien pistorasiat, tuolien jalat, erinäisiä matkamuistoja, silmälasit,...

 

"Muiden koirien ruokavaliot"

Muut koirat yhteensäkään eivät ole syöneet niin paljon kuin Eemeli. Hermanni söi mamman Pariisista ostetut kengät ja ison palasen väliseinästä (?!?!).
Hans-Jörgen ajatteli vähentää mamman kenkämäärän "normaalille" tasolle eli kahteen pariin. Se söi kaiken kaikkiaan 33 paria kenkiä... Eikä yhden yhtä Mikan kenkää. Lisäksi Hans-Jörgen söi loisteputkia. Luuli kai olevansa joku fakiiri.
Kaapo onkin sitten maistanut vähän kaikkea...

 

Uimaopettelun alkeita

Kaikki koirat olemme joutuneet opettamalla opettamaan uimaan. Eemeli kannettiin ja pakotettiin veteen, kunnes yhtenä kertana mamma kaatui kaulaansa myöten veteen. Silloin heräsivät vesipelastusvaistot eikä sen koommin Eemeliä tarvinnut houkutella uimaan. Päin vastoin, jos se mökillä hävisi näkyvistä, löytyi se aina järvestä.
Kaapolla ja Hermannilla yhteistä on se, että molemmat tipahtivat pihalla olevaan koristealtaaseen jo pienenä pentuna ennen kuin uimakausi muilla edes oli alkanut. No, kumpikaan ei siitä mitään kammoa saanut.


 

 

 hermanni_ja_kaapo.jpg