Kaluttua

Heinäkuu 2012

Edellisestä päivityksestä on aikaa... Mustat koirat ovat muuttaneet Saloon emäntänsä kera. Harrastukset ovat elämänmuutoksen takia jääneet lähinnä lenkkeilyyn ja muutamaan näyttelyyn sekä Kauhun jokuseen paimennusharjoitukseen - jopa nautojen kanssa.

Mutta elämä palaa pikkuhiljaa uomiinsa. Kauhu kävi suorittamassa FCI:n alaisen paimennuksen taipumuskokeen tuloksella 76/100. Näin Kauhistus teki historiaa ollen näin ensimmäinen suomalainen briardi, joka on suorittanut ko. paimennuskokeen ja saaden tittelin PAIM-E.


************************************************

12.-14.8.2011 AHBA farmikisat

AHBAn perinteiset farmikisat järjestettiin Kuttukuussa elokuun puolessa välissä. Olin imoittanut Kaapon Junior Herding radan 2nd legiin. Kaapo (haukkuva paimenkoira) suoritti legin helposti saaden tittelirivistöön tittelin JHD.

Kauhun olin ilmoittanut Herding Ranch Dog -kilpailun 1-luokkaan. HRD1 -luokka on AHBAn ensimmäinen virallinen kilpailuluokka. Se koostuu seuraavista mm. osa-alueista: lampaiden otto häkistä, lampaiden kuljettamisesta porttien ja/tai siltojen läpi, erottelurännistä, lauman jättämisestä koiran vartioimaksi, lauman hakemisesta hakukaaren avulla sekä häkityksestä.
Maksimipisteet ovat 90 ja hyväksytty tulos on 63 pistettä. Maksimiaika määritellään radan mukaan ns. 0-koiran avulla. Lauantain radalla maksimiaika oli 15 minuuttia.

Kauhu suoritti lauantaina 2 rataa tasaisesti ja varmoin ottein (vaikkakin ohjaaja oli hermona ja hyvä kun kykeni kävelemään):
1st leg 76,5 pistettä, aika 6:05, sijoitus 7/27
2nd leg 77 pistettä, aika 6:40, sijoitus 6/25

Tällä Kauhu ansaitsi virallisesti tittelin HRD1, joka on ensimmäinen ko. tittteli suomalaisella briardilla.

Kauhu on paimennuksessa erittäin vahva koira, joka tarkoittaa sitä, että lampaiden pakoetäisyys koirasta on pitkä (10m). Se tarkoittaa myös sitä lampaat regoivat herkästi paitsi koiran liikkeeseen mös pelkkään katseeseen.
Tämä on toisaalta meille sekä vahvuus että hankaluus. Meidän suurimpia vaikeuksia on nimittäin porttien läpi kuljettaminen. Vahvan koiran kanssa lauma "jakaantuu" huolimattomalla ohjauksella portilla helposti. Lisäksi lauma on saatava pysymään potin jälkeen kasassa ilman, että lauma perääntyy takaisin portista enne kuin ohjaaja on ehtinyt sulkea portin.

Lisäksi kun minä jännitän, niin Kauhu työskentelee paljon lähempänä laumaa kuin normalisti, ja puskee lauman minulle "syliin". Jännityksen myötä ohjausvirheiden määrä lisääntyy, mutta onneksi Kauhulla on lammassilmää korjata tilanteet.
Kaikenkaikkiaan Kauhu työskentelee todella intensiivisesti ja kohtelee lampaita reilusti. Tämä näkyy lampaiden rauhallisuutena ja kasassapysymisenä ilman, että ne sinkoilevat ympäriinsä. Olen erittäin ylpeä pienestä mustasta koirastani !!! 

7. -8.8. Erikoisnäyttely ja Suomen Selectionne.

Erikoisnäyttelyyn olin ilmoittanut sekä Kauhun että Kaapon. Kapo lähti mukaan täytekoirana ja kannattajajäsenenä, koska leikattuun jalkaan karva ei ole vielä täysin kasvanut. Tuomari rankaisi Kauhua koostaan ja antoi Kauhulle vain erinomaisen ilman sa:ta. Kaaposta tuomari tykkäsi, alleviivaten rintakehää :) Ja yllätys yllätys sijoitti Kaapon PU2:ksi. Kiitos Tiina händleröinnistä. Ei ollut helppoa :)

Seuraavana päivänä vuorossa oli Suomen Selectionne. Kauhun viralliseksi mitaksi mitattiin 69 cm. Kauhu sai Suomen Selectionne arvon.

23.7.

Kauhu kävi näyttäytymässä "kotikonnuillaan" eli Oulun KV-näyttelyssä. Tuloksen hienosti ROP ja ryhmissäkin oltiin vielä 6:n parhan joukossa.

17.7.

Kauhu kävi näyttäytymässä "kotikonnuillaan" eli Oulun KV-näyttelyssä. Tuloksen hienosti ROP ja ryhmissäkin oltiin vielä 6:n parhan joukossa. :)

Paimennusleiri heinäkuussa

Kaapo ja Kauhu olivat perinteisellä paimennusleirillä Kuttukuussa. Oli oikein antoisa leiri molempien koirien osalta. Kiitos Sinikka ja Kuttukuu! Opittiin taas paljon uusi asioita. Mitä enemmän oppii, sen vaikeampaa tuo paimennus on... :)

3.7. Karjaa

Kauhu hienosti Karjalla ROP ja RYP-3 :) 

22.6.

Kauhu läpäisi eilen hienosti BH-kokeen Raisiossa. Tuomarina Vesa Laaksonen. Hyvä Kauhu! Tästä on hyvä jatkaa.

Kauhu C.I.E.-vahvistus kolahti postiluukusta :) 

Toukokuu 2011

Päivitykset ovat jääneet aika vähiin reilun pulen vuoden aikana...

Kaapon onnettomuudessa rikkoontunut lonkka leikattiin lokakuun lopussa ja talvi meni kuntoutuessa. Ensimmäinen viikko leikkauksesta oli kamala, mutta sen jälkeen Kaapo tyylilleen uskollisena oli jo omasta mielestään terve... Kaksi kuukautta leikkaukesta oli kontrollikuva ja sen myötä sai aloittaa paluun normaaliin liikuntaan. Nyt pitäisi robo-dogin kestää mitä vaan :)

Kauhu on käynyt näyttelyissä kevään aikana menestyksellisesti saaden tittelirivistöön sekä C.I.E:n että LT MVA:n. Hyvä Kauhistus! 

Kaapo palkittiin Turun palvelukoiraharrastajissa Vuoden 2010 Toko-koirana sekä Suomen Briardyhdistyksessä Vuoden 2010 tokotulokkaana. Hyvä Kaapo!

Kävimme toukokuun opussa Kauhun kanssa aktiivisunnuntain. Ensin KauhuTravel kohti Sastamalaa ja MH-kuvaus hienosti läpi :) Sieltä KauhuTravelin nokka kohti Helsingin Aptus SHowta. Autosta lähes suoraan kehään (koiraakaan ei tullut pestyä, kun eihän näyttelyyn edes pitänyt mennä...). Kauhu hienosti ROP ja ryhmissäkin vielä RYP4. Ei paskempi sunnuntai... :D

 

 

***********************************************

Elokuu 2010

Tittelirivi senkuin kasvaa :) Kaapon kanssa kävimme suorittamassa viimeisen TK1:een vaadittavan tokokokeen Liedossa. Pisteitä tällä kertaa "vain" 171. Pitäisi varmaan treenata kokeiden välissä eikä mennä vaan kokeesta kokeeseen. Voisi koira olla hivenen motivoituneempi, eikä tuomarin juokseminen ja touhottaminen vierellä taikka makkarat maneesin pohjalla häiritsisi... ;)

Heinäkuu 2010

Heinäkuu oli todella kovien helteiden riivaama :) Koirat tykkäsivät maata sisällä, ah niin viileässä - kiitos ilmalämpöpumpun. Kaikenlainen treenaminen ja lenkkeily jäi lähinnä uimiseen. Loppukuusta suuntasimme kohti Kainuuta, jossa pystyikin jo hivenen treenaamaan Kauhun kanssa jälkeä. Tuli sellainen intensiivinen ja tehokas jälkiviikko. Siitä on hyvä jatkaa parin kuukauden kuluttua, kun kotiseudun käärmeet ovat kohmettuneet.

Kaapon kanssa käytiin toisessa tokokokeessa, Säkylässä. Haasteena kokeessa oli ilman lämpötila ja vuohi. Asteita kokeessa oli +28, joka oli hieman liikaa sekä koiralle että ohjaajalle. Vuohen papanat siivottiin ympäristöstä paikallamakuussa luonnollisella tavalla - onneksi tuomari ei huomannut... Mutta tulokseksi saatiin 175 pistettä ja päivän paras tulos :)

Erikoisnäyttely vietettiin tänä vuonna Vantaalla. Tuomarina toimi Jan Rual. Mustat pojat pärjäsivät hienosti! Kauhu voitti avoimen luokkansa ollen loppujen lopuksi PU3 . Kaapo oli valioluokan toinen ja PU2. Kaapo jopa valittiin näyttelyn toiseksi parhaiten liikkuvaksi urokseksi. Meinasi vaan koira lähteä lapasesta :)

 

erkkari_pojat.jpg

 

 

 

Heinäkuun viimeinen viikko vietettiin Kuttukuussa paimennuskisojen merkeissä. Paimennuskisoissa tuli sekä titteleitä että tuunattuja lampaita (Maija Mehiläinen). Illan päätteksi kisattiin vielä luomuagilityssä. Hauskaa oli!

Kaapo suoritti Heerding Capability Testin loppuun saaden tittelin HCT sekä Junior Herding Dog -luokan 1st legin.

Kauhu suoritti sekä Herding Cabability Testin että Junor Herding Dog -luokan molemmat legit hyväksytysti saaden tittelit HCT ja JHD :) Eikä paimennuksia tällä pienellä mustalla pojalla ollut takana ennen kisoja kuin 7 kappaletta. Hienoa Kauhu!

 

kauhu_kokoaa_lauman.jpg

   Kauhu kokoaa lauman

 

Kesäkuu 2010

Kauhu kävi Auran tuulisessa ja todella kylmässä näyttelyssä sijoittumassa ihan ryhmässä neloseksi :) Ei uskoisi, että kuukausi aikaisemmin oli 15 astetta enemmän lämpöä...

Toukokuu 2010

Toukokuussa olimme TPH:n järjestämällä jälkileirllä. Kaapo osallistui paltojäljelle toista kertaa elämässään ja Kauhu oli Mikan kanssa metsäjäljellä. Molemmat koirat saivat kouluttajilta erittäin hyvää palautetta. Erityisesti mieltä lämmitti Kaapon saamat arviot: "Tällä koiralla on hermorakenne kunnossa ja tästä on mihin vain". :-) Tästä on hyvä jatkaa.

Kauhu sai viimeisen sertinsä Mynämäen kaikkien rotujen näyttelyssä ollen PU3. Kaapo oli samaisessa helteisessä näyttelyssä ROP.

Toukokuu 2010

Toukokuussa olimme TPH:n järjestämällä jälkileirllä. Kaapo osallistui paltojäljelle toista kertaa elämässään ja Kauhu oli Mikan kanssa metsäjäljellä. Molemmat koirat saivat kouluttajilta erittäin hyvää palautetta. Erityisesti mieltä lämmitti Kaapon saamat arviot: "Tällä koiralla on hermorakenne kunnossa ja tästä on mihin vain". :-) Tästä on hyvä jatkaa.

Huhtikuu 2010

Kaapo aloitti tokouransa Maskun tokokokeessa hienosti 1. tuloksella. Ohjaajaa jännitti niin, ettei meinannut päästä tokokentältä suorituksen jälkeen ulos...

Maaliskuu 2010

Kaapo the Aktiivibriardi keksi sitten syödä ketun! Ei muuta kuin vatsa ja suoli 4 kohtaa auki. Kyllä liippas läheltä... Onneksi selvittiin ja nyt poika on taas vauhdissa :-)

Kauhun kanssa käytiin Liettuan perinteinen turnee. Kauhu lauantaina PU3 + sert ja sunnuntaina ROP, CACIB ja sert. Ryhmissäkin jäppinen nostettiin 6 parhaan joukkoon, mutta ei sijoitettu 3 parhaan joukkoon - tälläkään kertaa...

Helmikuu 2010

Kaapo saavutti hienosti Suomen Briard ry:n jakaman Vuoden Aktiivi Briard 2009 -palkinnon. Molemmat pojat sijoittuivat Vuoden näyttelybriard -kilpailussa hienosti: Kaapo sijalle 4 ja Kauhu sijalle 7.

Kaapon toko-treenit jatkuvat. innostuksen kasvaessa myös Kauhu aloitti samanmoiset treenit. Kyllä on ollut hyvää harjoitusta molemmille. :-)

Kauhu kävi pyörähtämässä Tampereen ryhmänäyttelyssä ollen PU2 arvostelulla: "...kookas ja vahva uros, joka liikkuu vaivattomasti..."

 

Tammikuu 2010

Tammikuu on ollut kylmä ja luminen - jopa täällä Etelä-Suomessa. Niinpä koiralauman elämä on ollut lähes pelkkää ulkoilua. Kaapon kanssa kyllä aloitettiin toko-treenit mielen virkistykseksi.

Kauhu kävi pyörähtämässä Lahden ryhmänäyttelyn järjettömän liukkaalla alustalla. Kauhu oli hienosti PU3 vaikkei varmaan reppana kyennyt ottamaan yhtään juoksuaskelta...

Turun "kotinäyttelyssä" Kaapo putsasi briardipöydän ollen ROP! Kiitos Tiina jälleen kerran Kaapon esittämisestä!

aktiivi-09.jpg


kauhu_nauta9.jpg

  Kauhu ja naudat 

 img_9896.jpg


  Kaapo paimentaa 

 

kauhu_turku.jpg 


  Kauhu Turussa 

 

kauhistus.jpg 


  Kauhu paimennuksen jälkeen :) 

 

 

 


luomuagility.jpg   Luomuagility ja putki...

  

 maija.jpg  


  Lampaan tuunauskilpailun tulos - Maija Mehiläinen 

 

 
kauhu_seuraa.jpg

 


  Kauhu 

 

 

 pojat.jpg