Kaluttua 2007-2006

Joulukuu 2007

Loppuvuosi meni rauhallisesti tottistellen molempien koirien iloksi. Joulukuussa päästiin muutaman kerran jopa jälkeä ajamaan. Kaapo kyllä nautti täysin rinnoin. Edellinen jälkihän oli koejälki. Tauko teki terää...

Hermanni on hivenen oireillut tervettä polveaan. Tilattiin jopa lääkärikin ajatellen polven operoimista, mutta päätettiin siirtää leikkausta niin kauas kuin mahdollista. Hermanni on kuitenkin muuten ihan iloisessa kunnossa.

 

Lokakuu 2007

Heti lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna oli vuorossa jälkikokeet Kiimingissä. Tuloksena mahtavasti JK1 !!! Eikä jätkä ole edes täyttänyt 2 vuotta! Tästä jatketaan...

Kaapo toimi kokeessa mainiosti, ohjaaja töppäili senkin edestä... Esineruutu ja jälki meni lähes nappiin. Vain yksi keppi jäi metsään. Kaapolla riitti intoa ja tahtoa koko päiväksi ja se ainakin tiesi mitä ollaan tekemässä. Ohjaaja oli huomattavasti enemmän pihalla... Tottis osuudesta voi syyttää vain ja ainoastaan ohjaajaa. Jännitys oli lamauttavaa. Sinnikkäästi Pikku-Ukko kiipesi A-esteenkin yli ja takaisin vaikka ohjaaja lähetti ihan liian läheltä. Jospa sitä joskus osaisi olla jännittämättä...

Mekulle taas ISO kiitos treeniseurasta sekä tietysti ohjeista ja neuvoista!!!

 

Syyskuu 2007

Syyskuu meni treenatessa. Yhtenä viikonloppuna oli aina yhtä mukava Pohjois-Suomen Briardien leiri kauniissa Rokuan maisemmissa. Molemmille koirille leiri oli hauska ja antoisa. Hermanni pääsi järkyttämään maalimies Minna T:n kuolamäärällään hakumetsässä... :-)

 

Heinäkuu 2007

Heinäkuussa pyörähdimme itse sukeltamassa Koh Samuill Thaimaassa. Näkymät veden alla olivat huikeat! Koirat olivat hyvässä hoidossa Siikojoella koirahoitolassa.

Heti reissun jälkeen oli vuorosa Briardin erkkari Virpiniemessä, jossa Kaapo sijoittui mukavasti NUO ERI-2. Kunpa vaan opittais laskemaan se häntä... No, seuraavana viikonloppuna Kaapo oli ROP Muhoksen ryhmänäyttelyssä.

Muuten heinäkuu on mennyt jälkeä tallatessa ja uidessa. Vepeiltykin on jonkun verran. Hermanni on yllättänyt meidät positiivisesti pirteydellään. Jopa veneestä hypätään ilman miettimisaikaa. Meillähän on koht kaksi vesipelastuskoiraa :-)

 

Kesäkuu 2007

Vepe-kausi on aloitettu! Kaapo näyttää olevan ihan yhtä hulluna veteen kuin Eemeli aikoinaan. Ja Hermanni nauttii uiskentelusta yli kaiken.

Operaatio "Hermanni nakuksi"
Heti ensimmäisen uintikerran jälkeen kuivasimme Hermannin huolellisesti mutta siitäkin huolimatta hot spot näytti heti kyntensä. Siinä hotspottia hoidellessamme kävi mielessä, mahtoivatko newfoundlandin kalamiehet hoidella nöffiensä hotspotteja. Epäilemättä eivät... Onkohan jossakin kohdassa menty metsään, kun koira ei pysty suorittamaan alkuperäistä tarkoitustaan...?

Pitkän puntaroinnin jälkeen päädyimme siihen lopputulokeen, että koiran fyysinen hyvinvointi on omistajien henkistä hyvinvointia tärkeämpää. Toisin sanoen, ajelimme Hermannin upean turkin sentin sängelle. Vaikuttaa siltä, että ratkaisu oli oikea. Hermanni viihtyy uudessa kesäisessä lookissaan vallan mainiosti.

Emmepä olisi 3 vuotta sitten uskoneet, että päätyisimme näin radikaaliin ratkaisuun. Itse asiassa kuutisen vuotta sitten tuli lenkillä vastaan ajeltu nöffi. Sitä silmät silarenkaina kauhisteltiin vielä viikkoja jälkeenpäinkin. Niin sitä vaan ajatusmaailma muuttuu.


Hermanni ennen kynimistä - ja kynimisen jälkeen

Toukokuu 2007

Toukokuu aloitettiin äitienpäivänäyttelyllä Oulussa. Hermannia emme edes ilmoittaneet, kun leikatun jalan karvat eivät ole vielä kasvaneet oikeaan mittaan. Kaapo oli hienosti Vicon jälkeen PU2 ja sai vihdoinkin sertin!!!

Ilmoitin Kaapon kokeeksi BH-kokeeseen, ja sitä silmällä pitäen on treenattu hullun lailla. Kaapo edistyi (ja varmaan emäntäkin) kelpo harppauksin, joten BH-koe saatiin suoritettua hyväksytysti ja koulutustunnus BH voidaan lisätä nimen eteen. Kaapo on mainio harrastuskaveri. Sekä käyttöön että näyttöön!

Mekulle erityiskiitokset, kun on jaksanut meitä opastaa sekä neuvoa ja välillä vääntää ihan rautalangastakin... Tästä on hyvä jatkaa!

 

Huhtikuu 2007

Huhtikuu meni nopeasti. Olimme Kaapon kanssa BH-kurssilla parina iltana. Kurssi oli oikein hyvä. Siellä näki, miten koetilanteessa sekä itse että koira käyttäytyy..

Kävimme myös Kaapon kanssa Vaasan KV-näyttelyssä. Kotiintuomisena oli ERI2, PU4 ja vara-sertti - taas...

 

Maaliskuu 2007

Jottei elämä käy liian pitkäveteiseksi, teimme Kaapon kanssa näyttelymatkan Liettuaan. Hanna-kasvattaja sai houkuteltua mukaan (hullua ei tarvitse paljon yllyttää...) Matka oli kaikin puolin menestyksekäs. Kaapo sai sen mitä lähdimme hakemaan ja vähän enemmänkin. Eli tittelirivistön ensimmäisenä komeilee nyt LTUJV-07! Lisäksi Kaapo sijoittui BIS-juniorikehässä viidenneksi!

Matka kaiken kaikkiaan oli Team Smooth Breezen juhlaa! Kotiin tuomisina oli joukko BIS-sijoituksia ja muotovaliotitteleitä. Kiitos kaikille mukavasta matkaseurasta!

 

Tammikuu 2007

Kaapo avasi vuoden 2007 näyttelykautensa erinomaisesti. Pitkästä aikaa se käyttäytyi hyvin, ja mamma oli ylpeä! Ehkä Kaapo vaan halusi esittää Mikalle, kun se kerrankin oli näyttelyissä mukana... Tuloksena siis PU3 ja varasertti.

Hermannin polvi kontrollikuvautettiin ja kaikki näytti luutuneen oikein. Nyt saa taas liikkua vapaasti. Mitä tekikään Hermanni ensitöikseen? Antoi Kaapolle selkään niin että lumi pöllysi, koko 2 kuukauden patoutuman edestä. Kyllä oli Pikku-Ukko hetken aikaa nöyränä.

 

Joulukuu 2006

Oulusta suunnistimme kohti Voittaja 2006 näyttelyä auto täynnä sekä koiria että ihmisiä. Matkaseurana olivat siis Ansku ja Java sekä Meku ja Vico. Helsingistä joukkoon liittyivät Eija ja Pinja. Reissu oli tosi kiva shoppailuineen! Kiitos matkaseurasta tytöt!

Hermannin toipuminen on jatkunut hyvin. Eipä olisi uskonut, että nöffin piteleminen rauhallisena on niin vaikeaa.

 

Marraskuu 2006

Vietimme reilun viikon loman sukeltaen Egyptissä. "Lapsenlikkana" koti-Tyrnävällä toimi Topi-iskä. Ja koirat tykkäsivät... Loman jälkeen olikin vuorossa Jyväskylän näyttely, jonne suunnistimme Mekun ja Vicon kanssa. Reissu oli aivan älyttömän mukava, vaikkakin tuloksena olikin vain leikkisää käytöstä ja liikaa syönyt käyttökoira. heh heh... kiitos matkaseurasta, Meku!

Hermanni alkoi ontumaan vasenta takajalkaa lokakuussa, ja tuloksena oli, että vasemman polven ristisiteet on vaurioitunut. Hermanni leikattiin TTA-menetelmällä marraskuun viimeisenä päivänä. Ja taas asutaan nöffin takia autotallin lattialla. Alkaa olemaan ihan liian tuttu paikka (ja epämukava!) Joskohan tuo nöffien jalostus alkaisi vähitellen panostamaan terveyteen... (Näyttää vaan olevan turha toive!)Lokakuu 2006

Kaapo kävi ensimmäisessä "oikeassa" näyttelyssä, Oulun KV -näyttelyssä. Ja tulos oli upeasti junnuluokan ERI 1 sekä PU3 ja vara-sertti.

Hermannikin oli ilmoitettu samaan näyttelyyn, mutta Hermannin harmina on kostean syksyn myötä olleet iho-ongelmat, joten kaljuja alueita on pitkin koiraa...

 

Syyskuu 2006

Kaapo osallistui Pohjois-Suomen Briardistien järjestämälle leirille Rokualla. Leiri oli antoisa ja kaikille oli niin mukavaa. Suurimpana antina oli, että Kaapo siirtyi haukkuvasta haku-koirasta rullakoiraksi. Nyt siis opetellaan rullailmaisun alkeita.

Heinäkuu 2006

Kaapo avasi "näyttelyuransa" briardien erikoisnäyttelyssä Paimiossa. Sijoitus oli hienosti pienten pentujen kakkonen. Seuraavaksi oli vuorossa Keminmaan kansallinen näyttely. Siellä Kaapo oli ROP-pentu, kun muita vastustajia ei ollut :-)

Vesipelastustreenitkin aloitettiin vesien lämmettyä. Pidimme haku-porukallemme vepe-treenit. Hermanni sai näyttää mallia: hitaasti, mutta varmasti. Kaapokin pääsi kokeilemaan veneen ja hukkuvan hakua. Kyllä tuosta porukasta voi vielä vepeilijöitäkin tulla.

 

Kesäkuu 2006

Kaapo rakastaa vettä ja uimista! Nyt kuumilla ilmoilla on uitu harva se päivä. Aivan sama mikä lätäkköä suurempi lampi on kyseessä, Kaapo on jo odottomassa, milloin heitetään dami. Lisäksi Kaapo keksi uuden taidon - kellumisen. Sitä ei Hermannikaan osaa.

Toukokuu 2006

Vapun kunniaksi Kaapo heitti talviturkin. Eli tipahti siis pihalla olevaan koristealtaaseen. No, osas Pikku-Ukko ainakin uida.

Kaapokin on nyt aloittanut sekä haku- että tottis-treenit. Lisäksi Pikku-Ukko kävi mätsärissäkin ihmettelemässä suurta maailmaa ja sijoitus oli punaisten pentujen kakkonen.

 

Huhtikuu 2006

Huhtikuussa Oulun briardistit olivat järjestäneet älyttömän mukavan kevätpäivän, johon mekin Kaapon kanssa osallistuimme. Ensin oli vuorossa noutokapulan heittoa, jossa Vähän porukka oli sekä toinen että viimeinen (kumpihan oli sen Jumbo...) Sitten oli temppurata, joka meni hyvin siihen nähden, että Kaapo ei osaa vielä käskystä edes istua.

Lopuksi paistoimme makkaraa. Kaapo alkoi jo siinä vaiheessa olla niin väsynyt, että lähdimme kotiin toipumaan emmekä osallistuneet kiihdytyskisaan. Mutta ensi vuonna varmasti. Kiitos Meku ja muut!

Kuvia löytyy albumit-sivulta.

Helmikuu 2006

Kaapo haettiin Peipohjasta helmikuussa Hermannin iloksi (ja riesaksi...) Hermanni otti Kaapon vastaan hivenen järkyttyneenä - "Mikä ihme tämä vauhtinakki on?!?!"

Kaapo on käynyt tutustumassa jo Manta-nöffiin, jota juoksutettiin ympäri pihaa, sekä Japper-briardiin, joka oli ensin tosi pelottava, koska sillä ei ollut yhtä paljon karvaa kuin Hermannilla ja Mantalla.

 

  

  kaapojahermanni.jpg


Kaapo ja Hermanni nuotiolla

kaapo_agi1.jpg


 Kaapo

hermanni_toko4.jpg


 Hermanni ja tosi suuri este...