Kaluttua 2009

Joulukuu 2009

Joulukuu alkoi kaksipäiväisillä voittajanäyttelyillä. Ensimmäisenä päivänä pojat sijoittuivat hienosti: Kauhu pu3 ja Kaapo pu4. Sunnuntaisissa Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyssä Kaaposta tituleerattiin upeasti PMV-09!!! Vakiohändlerin juostessa oman koiran kanssa kehässä händlerinä toimi tällä kertaa Timo, joka esitti Kaapon todella upeasti. Kiitos Timo!

Marraskuu 2009

Eläminen Turun seudulla on lähtenyt hyvin käyntiin... Viime viikonloppuna päästtin käymään jopa jäljellä ja esineruutuilemassa. Kyllä oli molemmat koirat niiiin täpinöissään, että narun päässä oli tiukka pysyä perässä. Muutenkin ainakin Kaapo nauttii elostaan täysin rinnoin. Se saa monta kertaa päivässä hyvänolonkohtauksia. Ne ilmenee järjettömällä halulla kirputtaa isäntää ja "ammumisena". Välillä ei tiedä asuuko meillä lehmä vai kuuluuko se naapurin pellolta...

Kyllähän pojat kunnostautuivat myös viikonloppuhoitolassa: kotiintuliaisin lempinimet Kelmi ja Kahjo. Voi hoitajaparat...!

Kauhu kävi silmätarkastuksessa ja tuloksena terveet silmät. Hyvä hyvä!

Jyväskylän KV -näyttelyssä Kauhu putsasi briardipöydän ollen hienosti ROP ja saaden ensimmäisen CACIBinsa. Ryhmissä Kauhu valittiin 8 parhaan joukkoon, mutta korkeammalle ei valitettavasti ylletty - tällä kertaa...

KauhuROP.jpg

  Kauhu Rop Jyväskylän KV:ssä (kuvan copyright Salme Mujunen) 

Syyskuu 2009

Muutto Varsinais-Suomeen on vihdoin takana, mutta tavaroiden purkaminen vasta alussa... Muuttomatkalla - kirjaimellisesti - kävimme Kauhun kanssa kokeilemassa BH-koetta Haapajärvellä. Tuli nimittäin kaksi kuukautta sitten villi idea ruveta trenaamaan "Yhden Tempun Ihmeen" kanssa tottista :-D YTI osasi 2 kuukautta sitten vain yhden tempun, antaa tassua...

Kovasti pikku jättiläinen on kahdessa kuukaudessa mennyt eteenpäin, mutta aika loppui hivenen kesken. Pari viikkoa lisää, niin liikkeet olisi saatu varmoiksi. BH-koe kaatui valitettavasti paikallaoloon. Tai oikeastaan paikalta lähtöön. Parina ollut bokserityttö oli liian ihana (ehkä Kauhu näki siinä jotain samaa kuin Barbiessa), joten bokseritytön päästyä luoksetulossa ohjaajan luo, päätti Kauhukin toimia. Mutta anyway, olemme siltikin ylpeitä Kauhun kehityksestä! Lisää treeniä ja varmuutta, niin se on siinä. Olisihan se jo ollut aikamoinen pommi, jos Yhden Tempun Ihme olisi läpäissyt BH:n 1 vuoden 4 kuukauden iässä... Kiitos Minna ja Mirja treeniseurasta! Ei meiltä ainakaan huumori loppunut kesken...! :-D

Paras "palkinto" BH-kokeessa taisi olla tuomarin kommentti: "On sulla energinen koira..."

 

Elokuu 2009

Paimennusta, paimennusta...

Kävimme taas harjoittelemassa lampaiden paimentamista Kuttukuussa. Leiri oli jälleen kerran mahtava! Kiitos Sinikalle ja lampaille sekä kaikille leiriläisille mukavasta seurasta!

Pääsimme paimentamaan ensin Kaapon kanssa siinä "kauheassa" pyöröhäkissä. Kauheassa siksi, että siellä liikkuminen AHBAn testissä oli niiiin vaikeaa. Toisen harjoituksen jälkeen se alkoi jo itsellekin avautua, miten siellä tulisi liikkua.

Kauhu aloitti metsätiellä ison lauman kanssa. Varovasti edeten Kauhu laski lampaita koko ajan. Yhden tempun ihme muuttuikin kahden tempun ihmeeksi :-)

Toisena päivänä harjoittelimme isossa aitauksessa ja siinä pääsi jo paimennuksen makuun. Tunne oli mahta, niin koirilla, ohjaajalla, lampailla kuin yleisöllä. Ulla-Maj:n ja Puten ohjatessa lampaat portista häkkiin me muut puhkesimme raikuviin aplodeihin. Oli se niin hienon näköistä :-)

Kauhu löysi elämänsä rakkauden: Barbie-minipossun. Se oli molemminpuolista rakkautta ensisilmäyksellä... :-)

Erkkari

Elokuussa olimme järjestämässä Erikoisnäyttelyä Kiimingissä. Kauhu sijoittui hienosti ollen PU4. Samalla tuli Pikkujättiläinen mitattuakin: 69,5 cm :-)

Kiitos yökyläläisille mukavasta viikonlopusta! Ja Tiinalle erinomaisen Kaapon esittämisestä!

Heinäkuu 2009

Heinäkuu on mennyt kivasti lomaillessa, uiden ja lenkkeillen. Oulun näyttelyissä käytiin molempina päivinä pyörähtämässä. Lauantaina Kaapo pu2 ja Kauhu hienosti pu3. Sunnuntaina Kaapo pu2. kiitos Minnalle, että esitit Kaapon sunnuntaina. Lauantain jälkeen tein sen päätöksen, etten esitä Kaapoa enää ikinä itse...

Heinäkuun lopussa käviemm virallisesti testaamassa Kaapon paimennuskyvyn. Vehmersalmella Kuttukuun vuohi- ja lammastilalla käytiin AHBAn (American Herding Breed Association) mukaiset Farmikisat. Yhtenä osiona oli Herding Capability Test. Tuomarina toimi Linda Bell, USA. Kaapo läpäisi testin hienosti ajassa 3:58.

Testissä katsottiin koiran "syttymistä" lampaille. Aikaa oli max 10 minuuttua ja paikkana parikummenmetrinen pyöröhäkki 4-5 lampaan kera. Testissä arvioitiin koiran kohdalla mm. paimennustyyliä, "silmää", etäisyyttä lampaisiin, temperamenttia, kykyä koota lauma uudelleen, jne.
Testin tulos on hyväksytty/ei hyväksytty. Aika, joka tuloksissa mainitaan, kertoo sen missä ajassa koira syttyi lampaille. Jos koira ei näyttänyt lämpenevän lampaille lainkaan, tuomari - tai kello - lopetti testin.

Kauhu oli tällä kertaa vain "seuraneidin" roolissa. Molemmat kun eivät mahtuneet testiin... :-(

Kesäkuu 2009

Uimakausikin on nyt korkattu! Ja Kauhukin osaa - ja tykkää - uida. :-D

Kesäkuu alkoi mitä parhaimmin Kauhun lonkka- ja kyynärtuloksilla: B/B, 0/0!

Kaapon kanssa kävimme jälkikokeessa Kajaanissa kotiintuomisina JK2!!! Ei tullut kinttaita - ohjaajasta... Tuomarit ripittivät ohjaajan ihan maan alle. Koira kyllä osaa hommansa paremmin kuin hyvin, jos ohjaaja ei vaan häseltäisi....Kiitos Minnalle valjaiden lainaamisesta!!

 

Huhtikuu 2009

Kesäkausi korkattu! Ensimmäinen jälki ja esineruutu tehty. Ja Kauhu yllätti...!

Kauhu yllätti kyllä Kajaanin ryhmänäyttelyssäkin. Kauhu oli ROP ja ainoa ERI:n saanut koira. Kaapolla oli liian lyhyet jalat... :-) Kiitos Minnalle Kaapon esittämisestä!

Vaasan KV näyttelyssä viikkoa myöhemmin Kauhu sai toisen sertinsä!!! Nyt kuitenkin poikien järjestys oli Kaapo PU2 ja Kauhu PU3. Kiitos Tiinalle Kaapon händläämisestä!

Nyt odotellaankin sitten Kauhu mulahtamista piha-altaaseen... :-D

 

Maaliskuu 2009

Ja taas lähdettiin kohti Vilnaa. Nyt oli onneksi mukana sekä KePo että AlPo... Ja taaskin shoppailtiin, mutta ehdittiin kuitenkin kehään - KePon ansiosta.

Reissusta tuli huikea suomalaismenestys. Kotiin tuomisina oli RYP-sijoituksia, cacibeja, valioita ym. Tyrnävälle saatiin LT MVA, LTV-09 sekä LTJV-09. Kiitos matkaseurasta Hannalle, Tiinalle, Timolle, Annalle, Markolle ja Päiville. Superhauskaa!!!

Ja Tiinalle taas suuret kiitokset Kaapon esittämisestä!! Paremmin sitä ei osaa kukaan tehdä!

Helmikuu 2009

Sukelluskeikka Thaimaaseen on tehty. Koirat viihtyivät Siikajoella Tuulan erinomaisessa hoidossa. Sukellusreissu oli kaiken kaikkiaan mahtava! Maisemat upeita ja eläimistö laidasta laitaan, niin isoa kuin pientäkin. Kuvia löytyy albumit osiolta.

Kauhun kanssa on aloitettu agility :-) Hauskaa on - ainakin kanssakurssilaisilla... :-D (maailman hitain briardi ja sen ohjaaja...)

Kaapo sijoittui hienosti toiseksi Vuoden näyttelybriard 2008 -kilpailussa häviten Paavolle vain 2 pisteellä! Upeeta Kaapo!

 

Tammikuu 2009

Vuosi ei olisi voinut paremmin alkaa!!!

Kaapo sai Kajaanista sen CACIBin!!! Sen, jolla tämä upea nuoriherra voidaan anoa INTiksi - tai siis C.I.B:ksi, kuten se nykyään on. Tuomarin sanoin: "Erinomainen aurinkoinen luonne". Aurinkoisia ovat myös emäntä ja isäntä :-)

 

 kaapo4.jpg


 Timo ja PMV-09 Kaapo (kuva Harri Puranen)kauhu_ja_barbie.jpg


 Rakkautta ensi silmäyksellä - Kauhu ja Barbie

kaapo_ja_lampaat.jpg


 Kaapo töissä

 

ryhma.jpg


 Kaapo AHBAn testissä.

ryhma.jpg

 

 

 


 Liettuan Voittajapoppoo

 

rop.jpg


  Rop-kehä sunnuntaina: Wiola, Kaapo, Paavo, Alma

 

 

kaapo_int2.jpg

 

 


 UUSI INTTIVALIO C.I.B KAAPO