Vesipelastus

 Mikäli haluat esiintyä eduksesi, kekkuloida korkokengissä ja minihameessa auringon loistaessa lämpöisenä ihollesi, voit unohtaa tämän harrastusmuodon kalenteristasi.

Kuten sanonta kuuluu, VEPE on urheilulaji, jossa
Koiran ohjaaja kastuu...
Kumiveneen soutaja kastuu...
Kilpailun tuomari kastuu...
...ja joskus jopa kilpaileva koirakin kastuu.

*****************************************************

VEPE eli koirien vesipelastus on siis laji, jossa vaaditaan reipasta urheiluhenkeä, itsensä peliin laittamista ja huumoria - ja vielä kerran huumoria.


Hermannin kanssa vesipelastusta on harjoiteltu jo ihan ensimmäisestä kesästä asti, mutta viimeiset kesät menivät ”pikkuveljien” uimaopetuksessa. Uimisesta Hermanni nautti kyllä yli kaiken.

Hermannin bravuuri oli jäädä veneeseen istumaan ja ihmettelemään (”Täh? Pitäisikö mun lähteä jonnekin?”), kun emäntä tai isäntä huutaa tänne-käskyn rannalta. (Meistä tämä ei ole todellakaan yhtä hauskaa kuin yleisöstä …)

Hermannin vesipelastusvaistot olivat tainneet jäädä emän kohtuun – jos niitä nyt edes sielläkään on ollut. Hermannin mielestä oranssissa puvussa oleva hukkuva kyllä osaa uida itsekin rantaan, kun kerta on veteen hankkiutunutkin. Mutta auta armias, jos joku tuttu oli veden varassa, niin silloin kyllä huudettiin niin, että kitarisat näkyy!

Kaapo on ihan hulluna veteen ja uimiseen.  Lähes Eemelin veroinen. Veteen mennään aina iiiisolla loikalla ja täysillä. Vepen liikkeet onnistuvat todella hyvin, vienti on vielä hieman epävarma. Mutta tässäkin lajissa saisi olla enemmän sitä pitkäjännitteisyyttä: veneen haussa ja uimisessa rantaan 30 metrin aikana ehtii jo tuuskata vaikka mitä...

Kauhukin näyttää olevan hulluna veteen. Tyyli uimiseen menemisessä on sama kuin Kauhulla. Onkohan se sisäsyntyistä näillä briardeilla...? Kauhun vepeilyt ovat vielä oikein alussa. Veneestä hyppy, ja hukkuvan haku ovat jo tuttuja. Muita ei ole vielä kokeiltukaan.


Huumoria, jota tässä lajissa tarvitaan, ei näiltä meidän mustilta koirilta ainakaan puutu...

 

 
 
kaapo_vene3.jpg

 

vepe2.jpg 


 Märkää...

vepe1.jpg

 


 "Mitähän tuo äijä huitoo...?!?"

kaapo_vene1.jpg

 


 Kaapo hinaa venettä.